pridané 25.9.2018 o 13:47 prečítané 1992x
Bezlepkový jablkovo-pudingový zákusok
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Okrem skvelej chuti šťavnatých jabĺk je veľkou prednosťou receptu jeho nenáročnosť a rýchlosť
Suroviny:
- Cesto :
- 450 g Cake mix Liana
- 250 g rastlinný tuk
- 6 lyžíc práškový cukor
- 3 lyžice mlieko
- 3 ks celé vajcia
- Plnka :
- 700 g čistá váha jablká
- 3 lyžice práškový cukor
- 1 ks Zlatý krém Liana
Postup:
1. Ručne vypracujeme cesto z uvedených surovín a dáme ho na 10 minút do chladničky.
2. Cesto rozdelíme na polovicu, rozvaľkáme ho na kruh, prenesieme valčekom do formy (najlepšie s vyberacím dnom) a popritláčame až k okrajom.
3. Navrstvíme jablkovo – pudingovú plnku.
4. Rozvaľkáme druhú polovicu cesta a opäť valčekom prenesieme na plnku.
5. Prebytočné cesto odkrojíme a popicháme vidličkou.
6. Pečieme na 180°C cca 45 minút.
7. Upečený koláč necháme úplne vychladnúť a potom ho narežeme.
Postup plnka:
1. Nastrúhame jablká na tenké plátky a zmiešame ich s cukrom a Zlatým krémom.
Pridal(a): Michaela66