Bezlepkový dobošový rez
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Chutné dobošové rezy, ktoré chutia ako tie od starej mamy ...
Suroviny:
- Suroviny na cesto :
- 6 krát:
- 2 ks vajcia
- 40 g kryštálový cukor
- 60 g Cake mix Liana
- Suroviny na plnku:
- 6 ks vajcia
- 300 g práškový cukor
- 2 ks Vanilínový cukor Liana
- 50 g Kakao tmavé Liana Exclusive
- 375 g maslo
- 150 g Čokoláda Liana 70%
- Suroviny na čokoládovú polevu:
- 100 g Čokoláda Liana 70%
- 100 g maslo
- 100 g rastlinný tuk na polevy
Postup:
1. Bielky vyšľaháme s cukrom do hustého snehu.
2. Pridáme rozmiešané žĺtky a mixujeme ďalej.
3. Ručne domiešame Cake mix Liana.
4. Natrieme na plech (28x38cm) vystlaný papierom na pečenie v tenkej vrstve čo najrovnejšie.
5. Pečieme pri teplote 200 °C cca 10 minút.
6. Necháme vychladnúť na papieri na pečenie alebo papier stiahneme z koláča dole.
Postup plnka:
1. Nad parou vyšľaháme celé vajcia s cukrom až dovtedy až začne hmota trocha páliť.
2. Odstavíme, pridáme Kakao tmavé Liana Exclusive, Čokoládu 70% Liana, maslo a všetko spolu vymixujeme.
3. Plnku rozdelíme na 5 častí a ihneď natierame na pláty.
4. Na vrchný plát položíme papier na pečenie a na chvíľu zaťažíme plechom s ťažiskom a necháme vychladnúť.
5. Polejeme čokoládovou polevou rozpustenou nad parou.
6. Nakrájame na rezy.
Pridal(a): Michaela66
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Michaela66
- pridané:
- 13:28 25.3.2019
Chyba v surovinách v ceste: 40 g kryštálový cukor.