pridané 7.6.2018 o 15:12 prečítané 2349x

Bezlepkový dobošový rez

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

ľahká

Chutné dobošové rezy, ktoré chutia ako tie od starej mamy ...

Suroviny:

  • Suroviny na cesto :
  • 6 krát:
  • 2 ks vajcia
  • 40 g kryštálový cukor
  • 60 g Cake mix Liana
  • Suroviny na plnku:
  • 6 ks vajcia
  • 300 g práškový cukor
  • 2 ks Vanilínový cukor Liana
  • 50 g Kakao tmavé Liana Exclusive
  • 375 g maslo
  • 150 g Čokoláda Liana 70%
  • Suroviny na čokoládovú polevu:
  • 100 g Čokoláda Liana 70%
  • 100 g maslo
  • 100 g rastlinný tuk na polevy

Postup:

1. Bielky vyšľaháme s cukrom do hustého snehu.
2. Pridáme rozmiešané žĺtky a mixujeme ďalej.
3. Ručne domiešame Cake mix Liana.
4. Natrieme na plech (28x38cm) vystlaný papierom na pečenie v tenkej vrstve čo najrovnejšie.
5. Pečieme pri teplote 200 °C cca 10 minút.
6. Necháme vychladnúť na papieri na pečenie alebo papier stiahneme z koláča dole.


Postup plnka:
1. Nad parou vyšľaháme celé vajcia s cukrom až dovtedy až začne hmota trocha páliť.
2. Odstavíme, pridáme Kakao tmavé Liana Exclusive, Čokoládu 70% Liana, maslo a všetko spolu vymixujeme.
3. Plnku rozdelíme na 5 častí a ihneď natierame na pláty.
4. Na vrchný plát položíme papier na pečenie a na chvíľu zaťažíme plechom s ťažiskom a necháme vychladnúť.
5. Polejeme čokoládovou polevou rozpustenou nad parou.
6. Nakrájame na rezy.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    Michaela66
    pridané:
    13:28 25.3.2019

    Chyba v surovinách v ceste: 40 g kryštálový cukor.

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.