pridané 2.7.2018 o 11:16 prečítané 5862x
Bezlepkový cuketový perník
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Obľúbený perník trochu inak.. s cuketou..
Suroviny:
- 250 g nastrúhaná cuketa
- 300 g Fine mix Liana
- 3 ks vajcia
- 150 g kryštálový cukor
- 100 ml olej
- 150 ml mlieko
- 2 PL Kakao tmavé Liana Exclusive
- Čokoládová poleva :
- 200 g čokoláda Liana 70%
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 50 g maslo
- Dodatky : ríbezľový džem
Postup:
1. Umyjeme cuketu a nastrúhame na jemnejšom strúhadle.
2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom.
3. Pridáme olej a mlieko.
4. Do hmoty nasypeme Fine mix zmiešaný s kakaom tmavým.
5. Pridáme cuketu a nakoniec zľahka tuhý sneh z bielkov.
6. Plech (32x22 cm) vystelieme papierom na pečenie a vylejeme naň cesto.
7. Pečieme pri teplote 180°C cca 40 minút.
8. Na horúci perník natrieme ríbezľový džem a necháme vychladnúť.
9. Nakoniec vrch koláča polejeme čokoládovou polevou
Pridal(a): Michaela66