pridané 25.1.2024 o 11:32 prečítané 247x

Bezlepkový brownie s čokoládovými kúskami

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Pre milovníkov čokolády tu máme recept na poctivý bezlepkový brownie s kúskami čokolády. Jeho príprava je jednoduchá a chutiť bude malým aj veľkým. My sme si klasický brownie vylepšili ešte kúskami čokolády, ale pokojne doň pridajte aj orechy alebo ovocie.

Suroviny:

  • 60 g Promix UNI múka bezgluténová
  • 170 g mäkké maslo
  • 100 g + ešte za hrsť na dokončenie
  • horká čokoláda nalámaná na kúsky
  • 200 g kryštálový cukor
  • 1 ČL vanilkový extrakt alebo mletá vanilka
  • štipka soli
  • 3 ks
  • vajcia
  • 40 g práškové holandské kakao

Postup:

Najprv si predhrejeme rúru na 170 stupňov. Plech jemne vymastíme a vystelieme papierom na pečenie tak, aby presahoval cez okraj plechu. Na túto dávku sme použili menší plech s rozmermi približne 20x25 cm.

Maslo dáme do panvice a na strednom stupni ohrievame 3-5 minút, až kým nebuble, nesfarbí sa trochu dozlata a nezačne mať jemne orechovú vôňu. Pozor, aby sa nepripálilo. Do veľkej misy nalámeme čokoládu, zalejeme ju roztopeným maslom a po minúte dobre premiešame metličkou. Kým je zmes ešte teplá, vmiešame cukor a vanilku, potom vajíčka a soľ.

No a nakoniec do zmesi preosejme kakaový prášok a bezgluténovú múku Promix UNI (môžeme alternatívne použiť aj Promix PK alebo PK špeciál). Zamiešame vareškou tak, aby sa suché a mokré prísady prepojili. Napokon ešte vmiešame nasekané čokoládové kúsky a celú zmes nalejeme na pripravený plech.

Brownie pečieme asi 30-40 min na 170 stupňoch. Koláč na povrchu popraská, ale to je úplne v poriadku. Správne upečený brownie má povrch upečený a jemne popraskaný a vo vnútri je šťavnatý a hutný.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.