pridané 16.11.2009 o 15:51 prečítané 2767x
Bezlepkový bešamelový rez
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Tento koláč je pre viac ako 30porcií.
Suroviny:
- Na cesto: 5 vajíčok, 100g práškového cukru (môže byť aj kryštálový), 200g múky MIX C, 5 polievkových lyžíc vody, 3 polievkové lyžice oleja, 1 prášok do pečiva, 2 poleivkové lyžice kakaa. Na plnku: 340g masla 82%, 60g múky PROMIX UNI, 0,5l mlieka, 200g práškového cukru, 50g kakaa Poleva: čokoláda na varenie, cera alebo olej
Postup:
Žĺtka vymiešame s cukrom, pridáme vodu, olej, múku s kypriacim práškom a kakao. Dobre vymiešame a nakoniec pridáme tuhý sneh z bielkov. Cesto dáme na dobre vymastený a múkou vysypaný plech a upečieme pri teplote 180 stupňou. Necháme vychladnúť. Plnka: Zo 140g masla a 60g múky urobíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a uvaríme na hustú kašu. Necháme vychladnúť. Vychladnutú kašu vymiešame mixérom do hladka, pridáme cukor a opäť vymiešame. Potom pridáme kakao a vymiešame. Nakoniec pridáme 200g masla a dobre vymiešame na hladkú plnku. Natrieme na vychladnutý plát cesta. Dáme stuhnúť. Vrch koláča polejeme čokoládovou polevou. A potom už len dobrú chuť.
Pridal(a): Lenka