pridané 4.7.2018 o 12:07 prečítané 2214x
Bezlepkoví mackovia
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
chutná bezlepková desiata
Suroviny:
- Biele cesto:
- 1 hrnček Cake mix Liana
- 1/2 hrnčeka cukor
- 1/2 hrnčeka mlieko
- 1/4 hrnčeka olej
- 1 ks vajíčko
- Kakaové cesto:
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
- Dodatky: džem, ovocie, čokoláda
- Hrnček = 250 ml
Postup:
1. Vo vyššej nádobe zmiešame metličkou suroviny na biele cesto.
2. Časť cesta oddelíme a domiešame kakao.
3. Nalejeme do formy max. do polovice, pretože pri pečení narástu. Do stredu vložíme kúsok ovocia, džem alebo čokoládu.
4. Pečieme pri 150st cca 15 minút, aby boli rovnomerne vysoké.
5. Necháme mierne vychladnúť a opatrne vyberieme z formy.
Ak chceme udržať džem v strede macíka, nalejeme do formy málo cesta, zapečieme cca 3 minúty v rúre pri 150st. Následne pridáme džem alebo ovocie a zalejeme cestom max. do polovice výšky formy. Dopečieme cca 12-15 minút.
Ak nemáte formu na macíkov dajú sa z tohto cesta pripraviť muffiny.
Pridal(a): Michaela66