Bezlepkové vanilkové venčeky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
jemné a nadýchané
Suroviny:
- 120 g bezlepková múčna zmes na piškótové cesto Cake mix Liana
- 100 g maslo
- 100 ml voda
- 3 ks vajce
- Vanilkový krém:
- 600 ml mlieko
- 2 ks Zlatý krém Liana
- 100 g maslo
- 100 g cukor
Postup:
1. Vodu, maslo, soľ dáme zovrieť. Pomaly za stáleho miešania pridáme Cake mix a varíme na miernom ohni, kým nevznikne hustá kaša, ktorá sa nelepí na steny nádoby. Necháme vychladnúť.
2. K vychladnutej kaši prišľaháme po jednom vajíčka. Na plech tvarujeme kolieska pomocou zdobiaceho vrecka, každé koliesko obídeme dvakrát. Dáme upiecť pri teplote 200st 7-10 minút. Následne teplotu znížime na 160st a dopečieme ešte 5-8 minút mierne dozlatista. Počas pečenia rúru neotvárame, aby nám venčeky neklesli. Necháme vychladnúť.
3. Uvaríme puding zo Zlatého krému a necháme vychladnúť. Ešte horúci puding potrieme kockou masla, aby sa nám na povrchu nevytvorila kôrka.
4. Maslo a cukor vyšľaháme do peny a následne po lyžiciach primiešame vychladnutý puding. Zdobiacim vreckom naplníme rozkrojené venčeky a posypeme práškovým cukrom.
Pridal(a): Michaela66