Bezlepkové taštičky z lístkového cesta s lekvárom
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bezlepkové taštičky z lístkového cesta si pripravíte veľmi jednoducho. Nemusíte sa báť, náš recept na lístkové cesto je super jednoduchý a určite sa vám podarí. Vyskúšajte si upiecť tieto chutné taštičky a naplňte ich svojim obľúbeným lekvárom.
Suroviny:
- 125 g bezgluténovej múky Promix UNI
- 125 g jemného krémového tvarohu (nízkotučného)
- 125 g masla
- štipka soli
- dobrý kyslý lekvár, napríklad ríbezľový
- práškový cukor na posypanie
Postup:
Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a lyžicou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka, cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme ho do chladničky.
Bezlepkové lístkové cesto by malo v chlade odpočívať aspoň 3-4 hodiny, pokojne však aj cez noc.
Dobre vychladené cesto rozvaľkáme na pracovnej doske, ktorú sme pomúčili bezgluténovou múkou Promix UNI. Odporúčame nechať cesto o hrúbke asi pol centimetra.
Cesto potom pomocou radielka nakrájame na štvorce veľkosti asi 6×6 cm.
Do stredu každého štvorca dáme malú lyžičku tuhého lekváru a protiľahlé dva špice v strede nad lekvárom dobre stlačíme, aby taštičky držali. Koláčiky kladieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
Bezlepkové taštičky z lístkového cesta pečieme vo vopred rozohriatej rúre na 200 stupňoch teplovzdušných (vrtuľa) asi 15 minút, prípadne trochu viac.
Z jednej dávky tohto bezlepkového lístkového cesta vyvaľkáme plát asi ako pri rolovanom lístkovom ceste z obchodu.
Bezlepkové taštičky necháme po dopečení vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom. Najlepšie chutia čerstvé.
Pridal(a): NovalimSK