pridané 20.4.2023 o 12:09 prečítané 209x

Bezlepkové tartaletky s tvarohom

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

Ak premýšľate nad tým, čo napiecť na slávnostný stôl, inšpirujte sa naším receptom na bezlepkové tartaletky. Pomerne jednoduchý recept, ktorý si môžete ešte zľahčiť s naším chladeným lineckým cestom. Tartaletky sme naplnili osviežujúcou tvarohovou plnkou. Poďme sa teda pozrieť na recept.

Suroviny:

  • Na cesto:
  • 1 balenie bezgluténového chladeného lineckého cesta
  • 2 PL kakaa
  • trochu vody
  • Na plnku:
  • 250 g krémového tvarohu
  • 2 vajcia (rozdelené na žĺtky a bielky)
  • 3 PL kryštálového cukru
  • kôra z polovice citróna
  • 1 vanilkový cukor

Postup:

Ak si pripravujeme tartaletkové cesto z nášho chladeného lineckého cesta, to vyberieme z chladničky a necháme ho asi pol hodinu pri izbovej teplote trochu zmäknúť. Potom ho ručne dobre premiesime na pracovnej doske. Zmäknuté cesto potom dáme do misy, pridáme kakao a trochu vody (ideálne najprv len 1-2 lyžice a v prípade potreby aj trochu viac). Všetko riadne premiesime, až kým sa kakao rovnomerne nezapracuje do cesta.

Cesto potom zabalíme do potravinárskej fólie a necháme ho chvíľu vychladiť v chladničke (asi pol hodinu).

Ak si pripravujete cesto z bezgluténovej múky, tak odporúčame náš recept na základné tartaletkové cesto.

Z vychladnutého cesta potom vyvaľkáme na pracovnej doske pomúčenej bezlepkovou múkou plát o hrúbke asi 5 mm. Vykrajujeme z neho väčšie kruhy, ktoré potom vložíme do tartaletkových foriem a prstami ich popritláčame na dno a na okraje formičiek.

Povrch cesta popicháme vidličkou. Takto pripravené cesto vo formičkách vložíme ešte do chladničky, kým si pripravíme plnku.

Na plnku vyšľaháme v miske tvaroh, cukor, vanilku, citrónovú kôru a žĺtky do krémova. V osobitnej mise vyšľaháme bielky do tuha a pomocou gumenej varechy ich zľahka vmiešame do tvarohovej zmesi.

Tú potom rovnomerne rozlejeme do pripravených formičiek a dáme ich piecť do vopred vyhriatej rúry na 180 stuňov. Pečieme ich asi 15-20 minút, kým je tvarohová plnka na povrchu na dotyk upečená a pružná.

Podávame vychladnuté.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.