pridané 13.11.2019 o 15:47 prečítané 1246x
Bezlepkové slaninovo-cibuľové koláčiky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Bezlepkové slaninovo-cibuľové koláčiky
Suroviny:
- Cesto:
- 100 ml mlieko
- 30 g droždie
- 1 KL cukor kryštálový
- 500 g Bread mix white Liana
- 1 vajce
- 100 ml olej rastlinný
- 150 ml voda
- štipka soli
- Plnka:
- 250 g slanina oravská
- 350 g cibuľa
- štipka rasca mletá a soľ
- vajce na potretie
Postup:
Pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia. Necháme na teplom mieste postáť 10 minút. Zo surovín a z vykysnutého kvásku vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme 45-60 minút kysnúť. Na panvici s lyžicou oleja opečieme na drobno nakrájanú slaninu a cibuľu, osolíme, pridáme mletú rascu a 10 minút podusíme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Na každý koláč nanesieme lyžičku plnky a okraje potrieme vajcom. Pečieme pri 200st 15-20 minút.
Pridal(a): Michaela66