pridané 13.11.2019 o 15:47 prečítané 1246x

Bezlepkové slaninovo-cibuľové koláčiky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

priemerná

Bezlepkové slaninovo-cibuľové koláčiky

Suroviny:

  • Cesto:
  • 100 ml mlieko
  • 30 g droždie
  • 1 KL cukor kryštálový
  • 500 g Bread mix white Liana
  • 1 vajce
  • 100 ml olej rastlinný
  • 150 ml voda
  • štipka soli
  • Plnka:
  • 250 g slanina oravská
  • 350 g cibuľa
  • štipka rasca mletá a soľ
  • vajce na potretie

Postup:

Pripravíme kvások z teplého mlieka, cukru a droždia. Necháme na teplom mieste postáť 10 minút. Zo surovín a z vykysnutého kvásku vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme 45-60 minút kysnúť. Na panvici s lyžicou oleja opečieme na drobno nakrájanú slaninu a cibuľu, osolíme, pridáme mletú rascu a 10 minút podusíme. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske. Vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Na každý koláč nanesieme lyžičku plnky a okraje potrieme vajcom. Pečieme pri 200st 15-20 minút.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.