Bezlepkové škoricovníky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Škoricová vôňa Vás zláka zahryznúť sa. Ale neoľutujete! Sú mäkké, voňavé a chutia super.
Suroviny:
- 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
- 15 g čerstvé droždie
- 250 ml vlažné mlieko alebo voda
- 1 vajíčko
- 50 g cukor
- 300 g bezgluténová múčna zmes Bakery mix Liana
- Plnka:
- 8 ks Škoricový cukor Liana
- olej
Postup:
Recept na kysnuté cesto nájdeme na obale Bakery mix (Kysnuté koláče). Po vykysnutí cesta 20-30 minút polovicu odoberieme a rozvaľkáme na tvar obdĺžnika. Rovnomerne cesto potrieme olejom a posypeme 4 ks Škoricového cukru. Urobíme závin, premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Opäť zľahka potrieme olejom a pokrájame na kolieska. Necháme na teplom mieste 20 minút podkysnúť pod potravinovou fóliou. Rovnakým postupom urobíme aj druhú polovicu cesta alebo z druhej polovice môžeme pripraviť závin, buchtičky, ovocný koláč s posýpkou. Pred pečením škoricovníky potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme pri teplote 180-190°C 15 minút dozlatista. Po upečení môžeme ihneď potrieť vodou a necháme vychladnúť.
Pridal(a): Michaela66