pridané 25.4.2019 o 14:23 prečítané 1978x

Bezlepkové škoricovníky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 30 Min

Náročnosť

ľahká

Škoricová vôňa Vás zláka zahryznúť sa. Ale neoľutujete! Sú mäkké, voňavé a chutia super.

Suroviny:

  • 50 g roztopené maslo, olej alebo bravčová masť
  • 15 g čerstvé droždie
  • 250 ml vlažné mlieko alebo voda
  • 1 vajíčko
  • 50 g cukor
  • 300 g bezgluténová múčna zmes Bakery mix Liana
  • Plnka:
  • 8 ks Škoricový cukor Liana
  • olej

Postup:

Recept na kysnuté cesto nájdeme na obale Bakery mix (Kysnuté koláče). Po vykysnutí cesta 20-30 minút polovicu odoberieme a rozvaľkáme na tvar obdĺžnika. Rovnomerne cesto potrieme olejom a posypeme 4 ks Škoricového cukru. Urobíme závin, premiestnime na plech vystlaný papierom na pečenie. Opäť zľahka potrieme olejom a pokrájame na kolieska. Necháme na teplom mieste 20 minút podkysnúť pod potravinovou fóliou. Rovnakým postupom urobíme aj druhú polovicu cesta alebo z druhej polovice môžeme pripraviť závin, buchtičky, ovocný koláč s posýpkou. Pred pečením škoricovníky potrieme rozšľahaným vajcom. Upečieme pri teplote 180-190°C 15 minút dozlatista. Po upečení môžeme ihneď potrieť vodou a necháme vychladnúť.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.