bezlepkové piškóty
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
bezlepkové piškóty
Suroviny:
- 12dg práškový cukor
- 8dg múka PRO MIX
- 4 vajcia
Postup:
Bielky vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Striedavo pridávame žĺtky s múkou a zľahka miešame. Hotové cesto dáme do "zdobičky" na torty. Na plech dáme mastný papier a na ten vytláčame malé kopčeky. Pečieme v rúre pri teplote 200 °C. Ak sú piškóty zlatoružové vyberieme ich.
Položíme ich na mokrú utierku a asi po 5 min. ich z mastného papiera dáme dolu. Z jednej dávky upečieme asi 6 plechov piškót, takže množstvo ingrediencií si rozdelíme podľa toho, koľko piškót chceme.
Podávame s výživou, čokoládou, robíme z nich torty a všetky iné dobroty.
Sú skvelé a chutia ako piškóty Opavia. Celé toto umenie je hotové za necelú hodinu.
Prajem Vám všetkým dobrú chuť.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Anonymous
Pridal(a): zuzanab