pridané 13.3.2019 o 16:20 prečítané 1271x

Bezlepkové pirôžky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

ľahká

Pripomenú septembrové školské časy, keď nás zahriali svojou makovo-lekvárovou plnkou.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 400 ml olej (na vyprážanie)
  • 25 ml rum
  • 80 g zemiaky uvarené
  • 1 lyžička cukor
  • 1 lyžica maslo
  • 1/4 lyžičky soľ
  • 15 g droždie
  • 200 ml mlieko
  • 1 vajíčko
  • 250 g Bakery mix Liana
  • Plnka:
  • lekvár
  • mletý mak

Postup:

Pripravíme kvások z mlieka, lyžičky cukru a droždia. Necháme ho cca 10 minút postáť na teplom mieste. Ak máme kvások nakvasený môžeme ho priliať do ostatných surovín. Všetko spolu zmixujeme do hladkého cesta a necháme prikryté pod fóliou kysnúť 40 minút. Cesto rozvaľkáme do štvorca na hrúbku cca 5 mm. Rozrežeme na diely a na každý pozdĺžne natrieme plnku (zmiešame 5 lyžíc lekváru a 3 lyžice maku) a uzavrieme do valčeka. Necháme ešte podkysnúť cca 15 minút. Následne pirôžky vyprážame z oboch strán v rozpálenom oleji. Položíme na papier, aby sa odsal prebytočný olej a pocukrujeme.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.