pridané 13.3.2019 o 16:20 prečítané 1271x
Bezlepkové pirôžky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Pripomenú septembrové školské časy, keď nás zahriali svojou makovo-lekvárovou plnkou.
Suroviny:
- Cesto:
- 400 ml olej (na vyprážanie)
- 25 ml rum
- 80 g zemiaky uvarené
- 1 lyžička cukor
- 1 lyžica maslo
- 1/4 lyžičky soľ
- 15 g droždie
- 200 ml mlieko
- 1 vajíčko
- 250 g Bakery mix Liana
- Plnka:
- lekvár
- mletý mak
Postup:
Pripravíme kvások z mlieka, lyžičky cukru a droždia. Necháme ho cca 10 minút postáť na teplom mieste. Ak máme kvások nakvasený môžeme ho priliať do ostatných surovín. Všetko spolu zmixujeme do hladkého cesta a necháme prikryté pod fóliou kysnúť 40 minút. Cesto rozvaľkáme do štvorca na hrúbku cca 5 mm. Rozrežeme na diely a na každý pozdĺžne natrieme plnku (zmiešame 5 lyžíc lekváru a 3 lyžice maku) a uzavrieme do valčeka. Necháme ešte podkysnúť cca 15 minút. Následne pirôžky vyprážame z oboch strán v rozpálenom oleji. Položíme na papier, aby sa odsal prebytočný olej a pocukrujeme.
Pridal(a): Michaela66