pridané 12.12.2008 o 14:39 prečítané 12420x
Bezlepkové odpalované venčeky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Prajem Vesele Vianoce....a dufam ze sa Vam podari tento receptvykuchtit....hihi:):):)
Suroviny:
- cesto: 100 g vody, 100 g masti(oleja), 100 g bezl. múky Promix UNI, 3 vajička, štipka soli Krém: 400 ml mlieka, 200 g masla, 1 sačok vanil. pudingu Dr. Oetker (!!!pozor na zloženie u iných výrobcov!!!!) 5 lyžíc kryšt. cukru, 1 vanilkový cukor
Postup:
Venčeky: -vodu a masť dáme variť, po vare pridáme za stáleho miešania muku so soľou. Všetko dobre vyšlaháme. Zložíme zo šporáka za stále miešania pridáme vajce - po jednom , za každým šlaháme. Ešte teplé cesto dáme do textil. sáčku a na pečúcom papieri tvarujeme venčeky. Na plech dáme horúcu vodu - 2 lyžice aby sa vytvorila para a lepšie sa cesto vykyslo. Pečieme v trúbe na 220 °c asi 20 minút. Po rozkrojený by mali byť dobre prepečené inak stvrdnu. Krém: Z mlieka a puding.prášku uvariť puding- nechat vychladiť. Vymiešame maslo a postup. pridávame puding. Elektric. šlahačom dobre premiešame. Plníme. Dobrú chuť.
Pridal(a): Majka