pridané 1.2.2023 o 15:32 prečítané 219x

Bezlepkové muffiny z červenej repy

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Verili by ste, že bezlepkové muffiny sa dajú upiecť aj z cesta, v ktorom je hlavnou surovinou varená červená repa – cvikla? Máme pre vás presne takýto recept! Muffiny z červenej repy sú nádherne červené, lahodné a chutné. Vďaka zmesi korenín majú nádhernú jesennú vôňu a chuť. Poďte ich vyskúsať, náš recept už na vás čaká.

Suroviny:

  • Na cesto:
  • 250 g uvarenej cvikle – červenej repy
  • 10 g čerstvého nastrúhaného zázvoru
  • 1 ČL mletej vanilky (alebo zrnká z jedného vanilkového lusku)
  • 60 g jemne mletej kukuričnej múky Novalim
  • 2 ČL kypriaceho prášku z vínneho kameňa (alebo bezlepkového kypriaceho prášku)
  • Pol ČL mletej škorice
  • 70 g mletých vlašských orechov (môžu byť aj mandle)
  • Šťava a kôra z 1 citróna
  • 2 vajcia
  • 70 g trstinového cukru
  • 70 ml olivového oleja
  • Na polevu a ozdobenie:
  • 100 g práškového cukru
  • 3 ČL citrónovej šťavy

Postup:

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Do muffinovej formy dáme papieriky na muffiny.
Uvarené cvikle ošúpeme, nakrájame na drobné kúsky a ponorným mixérom zmixujeme na pyré. Pridáme nastrúhaný zázvor, vanilku, kukuričnú múku Novalim, kypriaci prášok, škoricu, citrónovú šťavu a kôru a orechy. Všetko dobre premiešame.
V inej mise vyšľaháme do penista trstinový cukor so žĺtkami a postupne primiešavame cviklovú zmes.
Nakoniec vyšľaháme bielky do tuha a gumenou varechou ich jemne vmiešame do pripravenej zmesi.
Pripravené cesto naporcujeme do muffinových košíčkov. Bezlepkové muffiny z cviklového cesta pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 stupňoch asi pol hodinu.
Po dopečení ich ešte teplé polejeme citrónovo cukrovou polevou.
Na polevu vymiešame dohladka preosiaty práškový cukor a citrónovú šťavu.
Muffiny necháme vychladnúť, čím aj poleva pekne zaschne.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.