pridané 7.3.2019 o 10:35 prečítané 1553x
Bezlepkové mrkváče
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Receptík obsahuje 3 základné suroviny, ktoré má každá správna gazdinka doma.
Suroviny:
- 300 g bezlepková múčna zmes na piškótové cesto CAKE MIX LIANA
- 200 g mrkva
- 200 g zmäknuté maslo
- Ďalej potrebujeme: hustý džem, čokoládovo-orieškový krém, práškový cukor na posypanie.
Postup:
Na jemno nastrúhame mrkvu. Pridáme Cake mix a zmäknuté maslo. Všetky suroviny zmiešame. Pomúčime pracovnú podložku a vypracujeme cesto. Zabalíme ho do potravinovej fólie a necháme 1 hodinu odležať v chladničke. Opäť pomúčime podložku a vyvaľkáme 0,5 cm plát. Formičkou na pirohy (alebo pohárom) vykrojíme kruhy. Vložíme do tvorítka, do stredu cesta uložíme lyžičku džemu, uzavrieme, zatisneme, aby džem nevytiekol. Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C 12-15 minút. Ešte horúce pocukrujeme.
Pridal(a): Michaela66