pridané 21.9.2012 o 09:17 prečítané 3291x
Bezlepkové medovníčky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
Bezlepkové medovníčky
Suroviny:
- 450g Promix Uni
- 2 celé vajcia
- 100g palmarín
- 4 polievkové lyžice medu
- 150g kryštálového cukru, alebo 120g fruktózy
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
- 2 stredne veľké uvarené a postrúhané zemiaky
- - štipka soli
- - pol citrónovej kôry z chemicky neošetreného citrónu
- 1 čajová lyžička mletej škorice
Postup:
Zomelieme badián, aníz a klinčeky v rovnakom pomere, pomiešame a z tejto zmesi odoberieme 1 čajovú lyžičku.
Cukor, vajcia a maslo vyšľaháme, pridáme med, koreniny a citrónovú kôru.
Do múky rozmiešame sódu, soľ a postrúhané zemiaky.
Postupne pridávame do masy a šľaháme.
Keď je masa hustá, preložíme ju na pracovnú dosku, dosypeme zbytok múky a vypracujeme hladké cesto. Dáme ho do chladu na pár hodín odležať. Po odležaní cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 5mm. Vykrajujeme rôzne tvary, potrieme rozšľahaným vajíčkom, ozdobíme orechami, hrozienkami a doružova upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Janette
Pridal(a): zuzanab