pridané 17.9.2012 o 13:54 prečítané 16418x

Bezlepkové kysnuté buchtičky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

priemerná

Bezlepkové kysnuté buchtičky

Suroviny:

  • 500g múky Schaer (ja som pouzila chlebovu mix B)
  • 2 PL zemiakového škrobu
  • 1bal. vanilkový cukor
  • 3 PL oleja
  • 100g kryštálového cukru
  • 1 ČL soli
  • 5dl mlieka (kľudne môže byť aj polovičná porcia mlieka spolu s vodou)
  • 1 kocka droždia.

Postup:

Urobíme si kvások (droždie, troška mlieka a troška cukru) a necháme ho odležať cca. 15minút. Do veľkej misy dáme múku, škrob, oba cukry, soľ a premiešame. Potom pridáme mokré prísady - olej, kvások a mlieko. Premiešame do polotuhej hmoty a necháme odležať (nespracúvame a nevaľkáme!). Po odležaní cesto dáme na dosku a až teraz ho začneme spracovávať a hnietiť až nám vznikne krásne hladké cesto. Potom ho už len tvarujeme podľa fantázie. Pečieme pri 200 stupňov asi 20 minút.
PLNKA - ja som použila orechovú - zmiešame mleté orechy, cukor, rum, 1 žĺtok a mlieko podľa potreby.

Z tohoto cesta sa dajú robiť rôzne tvary, napr. aj veľký kysnutý koláč na plech obložený ovocím. Cesto je veľmi dobré - aj na druhý - tretí deň je stále mäkké.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: topinka

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.