Bezlepkové košíčky s karamelovou šľahačkou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Veľká noc je za dverami a ak nemáte ešte napečené, jeden šikovný a rýchly recept pre vás máme. Čo by ste povedali na košíčky z medového cesta plnené karamelovou šľahačkou a posypané opraženými lieskovcami?
Suroviny:
- Na košíčky:
- 1 balenie medového cesta Novalim
- Na karamel:
- 150 g kryštálového cukru
- 50 g masla
- 50 ml šľahačky
- Na karamelovú šľahačku:
- 3 PL hotového karamelu
- 200 ml šľahačky
- Na posypanie:
- 50 g nasekaných a opražených lieskovcov
Postup:
Najprv si pripravíme karamel. V hrnci necháme na slabom ohni roztopiť cukor, keď sa sfarbí do jantárova, pridáme doň 50 ml šľahačky a miešame, kým sa nerozpustí. Napokon vmiešame maslo.
Z hotového karamelu odoberieme 3 lyžice a zmiešame ich so zvyšnou šľahačkou. Necháme spolu zovrieť a potom vychladnúť (ideálne cez noc, inak sa šľahačka nemusí dať vyšľahať).
Na košíčky si premiesime medové cesto Novalim, natlačíme ho do formičiek (z jedného cesta nám vyšlo 60 malých košíčkov) a pečieme na 170 stupňoch asi 12 minút.
Upečené a vychladnuté košíčky plníme (ideálne krátko pred podávaním) vyšľahanou karamelovou šľahačkou a posýpame lieskovcami.
Pridal(a): NovalimSK