pridané 21.8.2023 o 17:52 prečítané 207x

Bezlepkové koláčiky s vanilkovým krémom a ríbezľami

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Leto je v plnom prúde a my sa nevieme nabažiť koláčikov s čerstvým ovocím. Samozrejme bez lepku. Dnes sme zvolili červené ríbezle priamo zo záhradky. Z našej zmesi Promix UNI sme pripravili rýchle lístkové cesto. Pridali sme vanilkový krém a ten v kombinácii s jemne kyselkavými ríbezľami dokonalo doplnil jeho chrumkavú štruktúru. Vyskúšajte náš recept na tieto chutné bezlepkové koláčiky.

Suroviny:

  • Na lístkové cesto:
  • 125 g Promix UNI + na poprášenie dosky
  • 125 g krémového tvarohu
  • 125 g studeného masla
  • Štipka soli
  • Na vanilkový krém:
  • 1 sáčok Zlatý klas bez lepku
  • 400 ml mlieka
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • Na dokončenie:
  • 200 g ríbezlí
  • Mandľové lupienky
  • Práškový cukor na posypanie
  • 1 vajce na potretie

Postup:

Bezlepkovú múku Promix UNI premiešame v mise so soľou. Pridáme do nej na malé kocky nakrájané studené a tuhé maslo, studený tvaroh a varechou začneme cesto spracovávať. Keď sa jednotlivé prísady začnú spájať, rukou ich vymiesime do kompaktného bochníčka. Cesto dáme do plastovej uzatvárateľnej nádoby a odložíme do chladničky aspoň na 3 hodiny (pokojne však aj cez noc).
Odpočinuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 1 cm. Radielkom prekrojíme na 6 rovnakých štvorcov s rozmermi približne 9x9 cm. Každý štvorec ostrým nožíkom v každom rohu asi 0,5 cm od kraja narežeme v oboch smeroch. V každom rohu máme teraz akoby naznačený pravý uhol. Do stredu štvorcov nanesieme krém, ktorý sme si pripravili podľa návodu na obale. Na krém poukladáme umyté a osušené ríbezle. Protiľahlé rohy teraz zdvihneme a zlepíme v strede koláča. Mal by nám vzniknúť tvar podobný dvojitej mašličke na štvorcovom podstavci.
Koláčiky opatrne prenesieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Potrieme ich rozšľahaným vajíčkom, posypeme mandľovými lupienkami a vložíme do vopred vyhriatej rúry. Pečieme na 200 °C do zlatista približne 12-15 minút. Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.



Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.