Bezlepkové jahodové rezy so šľahačkou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jahody so šľahačkou je stávka na istotu:)
Suroviny:
- Suroviny na cesto:
- 4 ks vajcia
- 180 g Cake mix Liana
- 200 g práškový cukor
- 50 ml olej
- 2 PL voda
- Jahodová plnka:
- 800 g jahody
- 6 PL kryštálový cukor
- 120 g Jahodový puding Liana 1 kg
- 1 ks Želatína číra Liana
- 50 ml voda
- Šľahačka :
- 500 ml šľahačka 33%
- 4 PL práškový cukor
- 1 ks Želatína číra Liana
- Dodatky: jahody na ozdobu
Postup:
1. Do mixéra dáme žĺtky, cukor a mixujeme do peny. Pridáme olej, vodu a mixujeme ešte cca 10 minút.
2. Do žĺtkovej peny pridáme ručne Cake mix Liana a nakoniec tuhý sneh z bielkov.
3. Cesto vylejeme na plech (23x33 cm) vystlaný papierom.
4. Dáme piecť na 180°C 20-25 minút.
5. Upečený plát preložíme na tácku vrchnou stranou dole a stiahneme papier.
6. Jahody nasypeme do 1 l odmerky a dolejeme vodou.
7. Dáme variť s kryštálovým cukrom a uvarené rozmixujeme.
8. Pridáme pudingový prášok rozmiešaný vo vode a uvaríme kašu.
9. V 100 ml horúcej vode rozmiešame želatínu Liana a primiešame k pudingovej kaši.
10. Natrieme na cesto a necháme vychladnúť.
11. Potom urobíme šľahačkovú plnku. V 100 ml horúcej vode rozmiešame želatínu Liana a necháme vychladnúť.
12. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a 2 PL vmiešame do želatíny a hneď vmixujeme ostatnú šľahačku.
13. Natrieme na vychladnutý koláč.
14. Poukladáme jahody a necháme vychladnúť.
15. Nakrájame na štvorce.
Pridal(a): Michaela66