Bezlepkové dvojfarebné kocky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Kakaové cesto, orechovo-rumová plnka a vrch potiahnutý bielou hmotou
Suroviny:
- Cesto :
- 4 ks vajcia
- 200 g práškový cukor
- 100 ml olej
- 100 ml voda
- 200 g Cake mix Liana
- 2 lyžice Kakao tmavé Liana Exclusive
- Orechová plnka :
- 200 g mleté orechy
- 5 lyžíc rum
- 1 lyžica práškový cukor
- 1 lyžica džem
- Biely poťah :
- 200 g stužený tuk
- 200 g práškový cukor
- 150 g sušené mlieko
- Čokoládová poleva :
- 150 g čokoláda 70% Liana
- 50 g rastlinný tuk na polevy
- 20 g maslo
- Dodatky :
- džem
- plech 28x38 cm
Postup:
1. Oddelíme žĺtky a bielky. Z vaječných bielkov vyšľaháme tuhý sneh a žĺtky spolu s cukrom mixujeme do peny. Postupne pridáme olej a vodu.
2. Do žĺtkovej peny ručne zamiešane Cake mix spolu s kakaom a nakoniec zapracujeme do cesta aj tuhý sneh z bielkov.
3. Plech vystelieme papierom na pečenie a vylejeme cesto. Pečieme 35 minút pri 180°C.
4. Na vychladnuté cesto natrieme v tenšej vrstve džem. Následne rovnomerne navrstvíme orechovú plnku a nakoniec prenesieme spolu s alobalom biely poťah, stiahneme a vyhladíme.
5. Nožom predznačíme kocky a necháme poriadne vychladnúť.
6. Vychladnutý koláč nakrájame na kocky. Pol kocky namáčame v čokoláde a necháme stuhnúť.
Postup orechová plnka:
1. Orechy, rum, práškový cukor a džem spracujeme na tvarovateľnú hmotu.
Postup biely poťah:
1. Cukor, stužený tuk a sušené mlieko spolu zmiešame.
2. Hmotu prenesieme na alobal (ideálne na grilovanie). Rovnomerne rozotrieme po celej dĺžke alobalu.
Postup čokoládová poleva:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, rastlinný tuk a maslo.
Pridal(a): Michaela66