Bezlepkové cupcakes
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jednoduché muffinky ozdobené stabilizátormi šľahačky Liana
Suroviny:
- 230 g Cake mix Liana
- 160 g cukor
- 4 vajcia
- 100 ml vlažná voda
- 100 ml olej
- Plnka 3-krát:
- 50 g stabilizátor - stužovač šľahačky Liana ( na výber máte až z 25 príchutí)
- 250 ml rastlinná šľahačka
- 70 ml voda
- mlieko podľa potreby
Postup:
1. Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky,postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame Cake mix - bezlepkovú piškótovú zmes.
2. Do cesta môžeme pridať kúsky čokolády, hrozienka, drvené orechy a štipku soli na zvýraznenie chuti. Nalejeme do papierových košíčkov (max. do výšky 2/3 košíčka) uložených vo forme na pečenie muffinov a upečieme pri teplote 180 st 15-20 minút.
Postup plnky:
1. Stabilizátor rozmiešame vo vode. Ihneď elektrickým šľahačom vmiešame do polovyšľahanej rastlinnej šľahačky. Došľaháme do požadovanej konzistencie. V prípade, že sa nám zdá plnka hustá prilejeme mlieko a prešľaháme. Podľa chuti môžeme ešte dosladiť a pridať ovocie, čokoládu, orechy...
2. Týmto postupom si pripravíme 3 rôzne príchute plniek. Na obrázku je použitá príchuť vanilková, jahodová a pistáciová.
3. Natiahneme si na stôl potravinovú fóliu, na ktorú lyžicou naložíme 3 pásy plnky. Fóliu zvinieme do valčeka a vložíme do cukrárskeho vrecka s ozdobnou špičkou. Zdobíme vychladnuté muffiny. Nakoniec môžeme ešte ľubovoľne dodekorovať.
Pridal(a): Michaela66