Bezlepková Schwarwaldská torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Torta ako od cukrárky :)
Suroviny:
- Kakaový piškótový korpus :
- 200 g bezlepková múčna zmes Cake mix Liana
- 170 g cukor
- 25 g Kakao tmavé Liana
- 4 vajcia
- 100 ml vlažná voda
- 100 ml olej
- Plnka :
- višne zavárané so šťavou
- džem
- 500 ml smotana na šľahanie
- 100 g Stabilizátor šľahačky Liana SMOTANA
- 40 ml vody
Postup:
Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme, následne po jednom žĺtky, postupne vlažnú vodu a olej. Nakoniec zľahka primiešame Cake mix Liana s Kakaom tmavým Liana. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Upečieme pri teplote 180 °C asi 20-25 minút.
Stabilizátor rozmiešame vo vode (cca 40 ml). Medzitým si vo vyššej nádobe vyšľaháme smotanu na šľahanie do polotuha. Do polotuhej smotany zašľaháme zmes stabilizátora šľahačky Liana a vody. Vyšľaháme do tuha. Piškótový korpus prerežeme na polovicu, spodný plát polejeme šťavou z višní, natrieme džemom, poukladáme pár višní a navrstvíme polovicu šľahačkovej plnky. Priložíme druhý korpus a postup opakujeme. Vrch ozdobíme višňami.
Dobrý tip: Šľahačkovú plnku rovnomernejšie nanesiete na korpus cez zdobiace vrecko.
Pridal(a): Michaela66