pridané 16.7.2018 o 13:27 prečítané 2116x
Bezlepková SACHER torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Najjednoduchšia torta na rodinné oslavy..
Suroviny:
- Kakaový piškótový korpus:
- 200 g bezlepková múčna zmes Cake mix
- 180 g cukor
- 25 g Kakao tmavé Liana Exclusive
- 4 ks vajíčka
- 100 ml vlažná voda
- 150 ml olej
- Dodatky:
- marhuľový džem
- 200 g Čokoláda Liana 70%
- 3-4 lyžice mieko
- 2 lyžice olej
Postup:
1. Vyšľaháme bielka, pridáme cukor a prešľaháme. Následne pridáme po jednom žĺtky, vlažnú vodu a olej. Zľahka primiešame Cake mix zmiešanú s Kakaom tmavým.
2. Vylejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180st 20-25 minút.
3. Vychladnutý korpus rozrežeme na polovicu, spodný korpus nahrubo natrieme horúcim marhuľovým džemom. Prikryjeme druhým korpusom, ktorý môžeme tiež natrieť džemom.
4. Celú tortu aj boky polejeme roztopenou čokoládou s mliekom a olejom. Necháme stuhnúť.
Pridal(a): Michaela66