Bezlepková rozprávková torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Chuť ako z rozprávky . . .
Suroviny:
- Roláda:
- 5 ks vajcia
- 5 lyžíc práškový cukor
- 5 lyžíc Cake mix Liana
- džem
- Plnka:
- 500 ml mlieko
- 1 ks Želatína číra Liana
- 1 ks Zlatý krém Liana
- 120 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- 500 ml smotana na šľahanie
- ovocie
Postup:
1. Žĺtky s cukrom vyšľaháme do peny. Postupne pridáme Cake mix Liana a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180st cca 10 minút. Upečený horúci plát natrieme džemom a zrolujeme.
2. Zo 400 ml mlieka a Zlatého krému uvaríme puding.
3. Želatínu dáme napučať do 100 ml mlieka, mierne ju zohrejeme, rozmiešame, vlejeme za stáleho šľahania do vychladnutého pudingu.
4. Pridáme práškový cukor, vyšľahanú šľahačku a Vanilínový cukor Liana.
5. Roládu nakrájame na tenké kolieska a poukladáme ich na dno a boky tortovej formy alebo misy. Vnútro naplníme striedavo vrstvami krému a ľubovoľného ovocia. Navrch uložíme kolieska rolády alebo piškóty. Tortu necháme cez noc v chladničke stuhnúť.
Pridal(a): Michaela66