Bezlepková krtkova torta
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Úžasná kombinácia tvarohu, čokolády a banána.
Suroviny:
- Cesto:
- 100 g Fine mix Liana
- 220 g Cake mix Liana
- 180 g kryštálový cukor
- 3 ks vajcia
- 3 PL kakao tmavé Liana Exclusive
- 200 ml olej
- 200 ml mlieko
- Tvarohová plnka:
- 250 g jemný tvaroh
- 400 ml kyslá smotana
- 250 g šľahačka 33%
- 100 g čokoláda Liana 70%
- 3 ks Vanilínový cukor Liana
- 3 - 4 ks banán
- 1 stužovač šľahačky
- 1 PL práškový cukor
Postup:
1. Celé vajcia mixujeme 12 minút.
2. Pridáme cukor a mixujeme do peny pokiaľ sa cukor nerozpustí.
3. Pomaly pridáme olej a mlieko a ešte 10 minút šľaháme.
4. Pridáme bezlepkové zmesi na pečenie Cake a Fine mix Liana zmiešané s kakaom, ale iba ručne zľahka zapracujeme do vajíčkovej masy.
5. Vylejeme do okrúhlej formy (priemer 26 cm) vystlanej papierom na pečenie a upečieme pri teplote 170st 30 minút. Necháme vychladnúť.
6. Do korpusu vyrežeme jamu asi 2 cm od okraja a vybraté cesto odložíme. Poslúži nám a záverečné posypanie torty.
7. Potom naplníme 1/4 plnky a na to naukladáme banány prekrojené na polovicu.
8. Navrstvíme ostatnú plnku tak, aby v strede vznikol kopček a aj okraje korpusu potrieme plnkou.
9. Na plnku namrvíme vydlabané cesto a dáme do chladu stuhnúť, najlepšie do druhého dňa.
10. Vychladnutú tortu môžeme podávať.
Postup plnka:
1. Vyšľaháme šľahačku so stužovačom a práškovým cukrom.
2. Do misky dáme tvaroh, kyslú smotau, Vanilínové cukry Liana a nastrúhanú čokoládu.
3. Nakoniec primiešame vyšľahanú šľahačku.
Pridal(a): Michaela66