Bezlepková jablková štrúdľa
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Ideálna na jesenné obdobie, keď je v komore zásoba jabĺk najväčšia
Suroviny:
- Cesto:
- 300g Cake mix Liana
- 125 g maslo
- 3 vajcia
- 2 KL ocot
- Jablková plnka:
- 6 jabĺk
- 100 g vlašské mleté orechy
- 20g Škoricový cukor Liana
- 4 PL kryštálový cukor
Postup:
1. Zo zmesi Cake mix, masla, vajíčka a octu urobíme cesto, ktoré vypracujeme najlepšie rukou a necháme ho 10 minút odpočívať.
2. Medzitým si urobíme plnku: ošúpeme jablká, narežeme na plátky, dáme do hrnca spolu s cukrom a podusíme 20 minút. Plnku necháme vychladnúť.
3. Odstaté cesto si rozdelíme na polovice a vyvaľkáme ho na papieri na pečenie. Do stredu cesta navrstvíme vychladnutú plnku, posypeme orechami a škoricovým cukrom. Preložíme bočné okraje, aby nám nevytiekla plnka. Obe polovice cesta preložíme do stredu ku plnke, stlačíme spolu s papierom na pečenie a položíme ho tak, aby bol spoj dole.
4. Cesto preložíme na plech aj s papierom, potrieme ho rozšľahaným vajíčkom a posypeme nasekanými orechami.
5. Pečieme 40 minút pri teplote 180°C. Upečený zákusok posypeme práškovým cukrom a jemne vanilínovým. Necháme vychladnúť a narežeme na tanier.
Pridal(a): Michaela66