Bezlepková čokoládová bábovka s vlašskými orechmi
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Už pri pečení sa nebudete môcť dočkať tejto maškrty :)
Suroviny:
- Cesto :
- 150 g Cake mix Liana
- 180 g maslo
- 150 g čokoláda 70% Liana
- 6 ks vajcia
- 100 g kryštálový cukor
- 80 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana
- citrónová kôra
- 1 lyžica Kakao tmavé Liana Exclusive
- 150 g celé orechy
- 50 g mleté orechy
- Čokoládová poleva :
- 150 g čokoláda 70% Liana
- 50 g maslo
- 30 g rastlinný tuk na polevy
Postup:
1. V hrnci rozpustíme maslo, pridáme nalámanú čokoládu a miešaním ju rozpustíme.
2. Oddelíme žĺtky a bielky. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh do ktorého pridáme kryštálový cukor a žĺtky šľaháme s práškovým a vanilínovým cukrom. Postupne pridáme citrónovú kôru a rozpustenú čokoládu. Následne primiešame Cake mix, kakao, orechy a nakoniec tuhý sneh z vaječných bielkov.
3. Vylejeme do vymastenej a zmesou Cake mix vysypanej formy na bábovku.
4. Dáme piecť na 170°C 50-55 minút.
5. Necháme vo forme vychladnúť a potom ju vyberieme.
6. Vrch polejeme čokoládovou polevou.
Postup poleva:
1. Nad parou rozpustíme čokoládu, maslo a rastlinný tuk na polevy.
Pridal(a): Michaela66