pridané 18.4.2018 o 11:15 prečítané 2118x

Bezlepková bublanina

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Jemnučká bublanina. Ovocie nikdy nespadne na dno či už pridáme čerstvé alebo zavárané ovocie.

Suroviny:

  • Cesto:
  • 5 ks vajíčka
  • 400 g Cake mix Liana
  • 150 ml olej
  • 150 ml mlieko
  • 230 g práškový cukor
  • 1 ks Vanilínový cukor Liana ( na posypanie bublaniny)
  • Ovocie podľa chuti čerešne, višne, marhule...

Postup:

Postup:
1. Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny cca 10 minút.
2. Následne po troche prilievame za stáleho šľahania olej a mlieko a ešte dobre vyšľaháme 10-15 minút.
3. Zľahka ručne zapracujeme zmes Cake mix.
4. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ručne vmiešame do vyšľahanej žĺtkovej masy.
5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme ovocie a upečieme pri teplote 200°C 35 minút.
6. Upečený a ešte horúci posypeme vanilínovým cukrom.
7. Necháme vychladnúť a potom nakrájame.

Pridal(a): Michaela66

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.