pridané 18.4.2018 o 11:15 prečítané 2118x
Bezlepková bublanina
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Jemnučká bublanina. Ovocie nikdy nespadne na dno či už pridáme čerstvé alebo zavárané ovocie.
Suroviny:
- Cesto:
- 5 ks vajíčka
- 400 g Cake mix Liana
- 150 ml olej
- 150 ml mlieko
- 230 g práškový cukor
- 1 ks Vanilínový cukor Liana ( na posypanie bublaniny)
- Ovocie podľa chuti čerešne, višne, marhule...
Postup:
Postup:
1. Vyšľaháme žĺtky s práškovým cukrom do peny cca 10 minút.
2. Následne po troche prilievame za stáleho šľahania olej a mlieko a ešte dobre vyšľaháme 10-15 minút.
3. Zľahka ručne zapracujeme zmes Cake mix.
4. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zľahka ručne vmiešame do vyšľahanej žĺtkovej masy.
5. Cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Na vrch poukladáme ovocie a upečieme pri teplote 200°C 35 minút.
6. Upečený a ešte horúci posypeme vanilínovým cukrom.
7. Necháme vychladnúť a potom nakrájame.
Pridal(a): Michaela66