pridané 17.11.2014 o 08:07 prečítané 7786x
Bábovka z pohánkovej múky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Zdravá pochúťka aj na raňajky.
Suroviny:
- 2 ks vajcia
- 250 g pohánkovej múky
- 125 g bezlepkovej polohrubej múky (napr. Mix it!, Promix UNI a pod.)
- 1 balíček bezlepkového prášku do pečiva
- 280 g ryžového sirupu (môže sa nahradiť 200 g medu alebo trstinového cukru)
- 140 g kokosového oleja (môže sa nahradiť napr. aj slnečnicovým olejom)
- 200 g mlieka (môže sa nahradiť ryžovým, mandľovým alebo iným bezlaktózovým mliekom)
- 1 vanilínový cukor
- 2 polievkové lyžice kakaa
- maslo a mleté mandle na vymastenie a vysypanie formy (môže sa použiť aj strúhaný kokos)
Postup:
Zmiešame spolu vajcia, vanilínový cukor, ryžový sirup, rozpustený kokosový olej a mlieko. Pridáme múku, v ktorej sme rozmiešali prášok do pečiva. Polovicu cesta vylejeme do vymastenej a vysypanej formy. Do druhej polovice cesta primiešame kakao a vylejeme do formy na svetlé cesto. Pečieme v rúre na 170°C približne 40 minút.
Pridal(a): snov