BABKIN JABLKOVÝ KOLÁČ
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- CESTO: 540 g múky Promix PK 2 žĺtka soľ 6 PL práškového cukru 10 PL vody 3 PL rumu 1 Hera 1 prášok do pečiva kukuričná strúhanka, jablká, orechy, hrozienka, škoricový cukor – podľa chuti
Postup:
Všetky prísady na cesto zmiešame a vymiesime cesto – podľa potreby pridáme ešte trochu múky alebo vody, aby sa nám cesto nelepilo. Rozdelíme na 2 časti. Vyvaľkáme polovicu cesta (na doske s múkou Promix Uni/PK). Na vymastený a múkou vysypaný plech položíme 1 vyvaľkaný plát, posypeme strúhankou, nastrúhame jablká, posypeme škoricou, orieškami a hrozienkami, a toto prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom. Popicháme vidličkou a upečieme pri 175 ˚C do ružova, cca pol hodiny.
Pridal(a): lubinka
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- Jana Miková
- pridané:
- 07:14 1.12.2008
Výborný koláčik. Cesto bolo však na začiatku pomerne suché, nechcelo sa spojiť, tak som tam pridala tie 2 bielky a bolo to akurát. Ako plnku som použila na jemno nasekané jablká, premiešané s vanilkovým acidkom a škoricou. A komu sa nedarí vrchný plát pekne rozvaľkať, tak odporúčam schladenú polovičku cesta jednoducho nastrúhať, ako som tu urobila ja. A výsledok bol perfektný :o)