pridané 10.11.2008 o 17:55 prečítané 25940x

BABKIN JABLKOVÝ KOLÁČ

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 2
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina

Náročnosť

ľahká

Suroviny:

  • CESTO: 540 g múky Promix PK 2 žĺtka soľ 6 PL práškového cukru 10 PL vody 3 PL rumu 1 Hera 1 prášok do pečiva kukuričná strúhanka, jablká, orechy, hrozienka, škoricový cukor – podľa chuti

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame a vymiesime cesto – podľa potreby pridáme ešte trochu múky alebo vody, aby sa nám cesto nelepilo. Rozdelíme na 2 časti. Vyvaľkáme polovicu cesta (na doske s múkou Promix Uni/PK). Na vymastený a múkou vysypaný plech položíme 1 vyvaľkaný plát, posypeme strúhankou, nastrúhame jablká, posypeme škoricou, orieškami a hrozienkami, a toto prikryjeme druhým vyvaľkaným plátom. Popicháme vidličkou a upečieme pri 175 ˚C do ružova, cca pol hodiny.

Pridal(a): lubinka

Diskusia k receptu (1)

  • napísal:
    používateľ:
    Jana Miková
    pridané:
    07:14 1.12.2008

    Výborný koláčik. Cesto bolo však na začiatku pomerne suché, nechcelo sa spojiť, tak som tam pridala tie 2 bielky a bolo to akurát. Ako plnku som použila na jemno nasekané jablká, premiešané s vanilkovým acidkom a škoricou. A komu sa nedarí vrchný plát pekne rozvaľkať, tak odporúčam schladenú polovičku cesta jednoducho nastrúhať, ako som tu urobila ja. A výsledok bol perfektný :o)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.