pridané 5.10.2017 o 08:37 prečítané 10627x

Zemiakové pagáče

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

Viac ako 2 Hod 30 Min

Náročnosť

priemerná

Zemiakové pagáče sú fantastické. Hodia sa k vínu, pivu, ale aj k citrónovému čaju.

Suroviny:

  • 450ml mlieko
  • 2ks vaječný žĺtok
  • 100
  • ml olej
  • 400g Nutrifree mix per pane ( na chlieb a kysnute cesto)
  • 100g Nutrifree fresca ( na cestoviny)
  • 1KL soľ
  • 1PL cukor
  • 1 sáčok sušného droždia
  • Ostatné:
  • 120g maslo
  • 200g zemiaky varené v šupkách
  • 1ks vajce
  • soľ

Postup:

Múku spojíme s droždím, pridáme postupne žĺtka, mlieko, olej a soľ. Všetko spojíme a necháme 10 minút zakryté odpočívať. Potom cesto vymiesime a necháme 30 minút zakryté na teplom mieste kysnúť.
Po vykysnutí cesto na pagáče vyberieme a na pomúčenej doske rozvaľkáme na hrúbku 1 cm.

Na cesto nastrúhame nahrubo studené maslo a vychladené očistené zemiaky, uvarené v šupkách. Nastrúhané zemiaky nezabudneme poriadne osoliť. Cesto preložíme na polovicu, zakryjeme čistou utierkou a necháme 20 minút nakysnúť. Potom ho rozvaľkáme, preložíme znovu na polovicu. Toto zopakujem dvakrát vždy po 20 minútach kysnutia.
Cesto rozvaľkáme a nožíkom urobíme na povrchu mriežku. Nekrájame, iba jemne pobúchame. Kolieskom povykrajujeme pagáče. Poukladáme ich na plech a necháme ešte posledných 20 minút podkysnúť.
Potom ich potrieme jemne osoleným vajíčkom
Pagáče vložíme do rúry vopred vyhriatej na 200 stupňov a pečieme, pokiaľ

Pridal(a): Bezlepkosvet

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.