pridané 18.9.2012 o 08:38 prečítané 16662x

Výborný slaný cuketový koláč

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

toto je výborný slaný koláč, ktorý v pohode zjedia aj lepkáči.
Takže.......

Suroviny:

  • 1 stredne veľká cuketa (alebo tekvica, tiež patizón) - pokrájať na kocky
  • 1 cibuľa - pokrájať nadrobno
  • 5 - 6 stúčikov cesnaku (ako kto má rád) - pretlačiť
  • pridať vegetu, soľ - podľa chuti
  • 150 - 200 dkg postrúhaného syra
  • 3 - 4 vajcia (podľa hustoty koláča)
  • 1 šálku bezlepkovej múky
  • 1/2 šálky oleja
  • 1/2 prášku do pečiva
  • mleté čierne korenie, pažítku alebo žeruchu, bazalku, alebo akékoľvek bylinky na spestrenie koláčika

Postup:

Celú masu poriadne premiešame v hrnci varechou a rovnomerne rozložíma na olejom a bezlepkovou stúhankou vysypaný obyčajný hlbší pekáč (alebo formu), koláč je potom hrubší a oveľa chutnejší ako upečený na plechu.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca necelú 1 hodinu pre 200 C, kým koláč nezhnedne.

Možete ho jesť s kečupom, mäskom, čo vám pasuje.

Dobrú chuť milí bezlepkáči!!!!!!!


Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: MerryCrow

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.