pridané 18.9.2012 o 08:38 prečítané 16662x
Výborný slaný cuketový koláč
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
toto je výborný slaný koláč, ktorý v pohode zjedia aj lepkáči.
Takže.......
Suroviny:
- 1 stredne veľká cuketa (alebo tekvica, tiež patizón) - pokrájať na kocky
- 1 cibuľa - pokrájať nadrobno
- 5 - 6 stúčikov cesnaku (ako kto má rád) - pretlačiť
- pridať vegetu, soľ - podľa chuti
- 150 - 200 dkg postrúhaného syra
- 3 - 4 vajcia (podľa hustoty koláča)
- 1 šálku bezlepkovej múky
- 1/2 šálky oleja
- 1/2 prášku do pečiva
- mleté čierne korenie, pažítku alebo žeruchu, bazalku, alebo akékoľvek bylinky na spestrenie koláčika
Postup:
Celú masu poriadne premiešame v hrnci varechou a rovnomerne rozložíma na olejom a bezlepkovou stúhankou vysypaný obyčajný hlbší pekáč (alebo formu), koláč je potom hrubší a oveľa chutnejší ako upečený na plechu.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre cca necelú 1 hodinu pre 200 C, kým koláč nezhnedne.
Možete ho jesť s kečupom, mäskom, čo vám pasuje.
Dobrú chuť milí bezlepkáči!!!!!!!
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: MerryCrow
Pridal(a): zuzanab