pridané 15.7.2014 o 14:00 prečítané 1933x
Špenátová bezlepková torta

Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Chutná bezlepková torta so šunkou a syrom
Suroviny:
- 300g špenát čerstvý/mrazený
- 3ks vajcia
- 5-6ks bezlepkového chleba
- 100ml mlieko
- 200g šunka
- 100g tvrdý syr
- 3-4 strúčiky cesnak
- Strúhanka (bezlepková)
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Trošku chilli, ale nemusí byť
- Podľa chutí dať aj iné suroviny, dávam sušené paradajky
Postup:
Šunku, chlebík a syr nakrájame na kocky a zalejeme mliekom. Vajíčka si rozdelíme a z bielkov spravíme sneh. Keď máme čerstvý špenát poriadne ho umyjeme a necháme odkvapkať, potom ho zaleje vriacou vodou aby nám trochu zmäkol, vodu vylejeme a necháme ho opäť odkvapkať. Ak máme mrazený špenát trochu ho podusíme aby sa nám urobil pretlak a pridáme cesnak. V miske šunku, syr, chlieb a špenát zmiešame a zľahka zamiešame sneh z bielkov.
Nakoniec naložíme do vymasteného plechu a pečieme na 180°C, zhruba 30 minút.
Môžeme podávať teplé ale aj studené napríklad so zeleninovým šalátom.
Pridal(a): marikaceli