pridané 9.10.2016 o 11:53 prečítané 23982x

SMOTANOVÉ BEZLEPKOVÉ TROJUHOLNÍKY

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 3
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

ľahká

Nadýchané cesto vďaka zakysanému mlieku, chuťovo skvelé a ľahučké vďaka kyslej smotane a cesnaku.

Suroviny:

  • Suroviny na cesto:
  • * 400g Schär MixB múka
  • * 200g Doves Farm univerz. červená múka
  • * 400ml cmar/ kefírové mlieko /alebo acidofilné mlieko/
  • * 100ml olej
  • * 1 kocka droždie
  • * 2 PL kryštálový cukor
  • * 2 KL morská soľ
  • Plnka:
  • * 400g kyslá smotana /16%/
  • * 6 strúčikov cesnaku /minimálne/
  • * 1 KL morská soľ
  • * 1 PL najemno nakrájanej pažítky
  • * 1 rozšľahané vajce na potieranie trojuholníkov a sezamové semienka, prípadne rasca/

Postup:

1. Všetky suroviny na cesto si poriadne vymiesime a hotové cesto necháme vykysnúť. Nie je nutné robiť kvások osobitne - stačí mierne zohriať kefírové mlieko a droždie priamo rozmrviť do múky. Všetko spolu vymiesime a necháme vykysnúť (kým cesto nezdvojnásobí svoj objem).
2. Po vykysnutí cesto rozdelíme na pracovnej doske na tri rovnaké časti.
3. Každú časť rozvaľkáme do obdlžnika, potrieme 1/3 plnky, ktorú si pripravíme vymiešaním smotany s pretlačeným cesnakom, soľou a pažítkou.
4. Naplnené cesto zrolujeme, nakrájame ostrým nožom na cik-cak trojuholníky.
5. Trojuholníky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom, povrch jemne posolíme, posypeme semienkami...
6. ...a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov upiecť.
7. Pečieme asi 15 - 20 min do zlata.
8. Necháme dobre vychladnúť.

VARIANTA 2 - bez lepku a mlieka, príp. vajec:
Namiesto cmaru použijeme zakysaný sójový nápoj, namiesto kyslej smotany sójovú zakysanú smotanu a namiesto vajíčka potrieme olejom alebo vodou.

Pridal(a): snov

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.