Slané croissanty bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Verili by ste, že tieto slané croissanty bez lepku si viete napiecť len zo 4 základných surovín? Pozrite si náš recept a zistite, vďaka čomu sú tieto slané rožteky chrumkavé a nalístkované ako pravé lístkové cesto. Vyskúšajte ich ešte dnes.
Suroviny:
- 280 g bezlepkovej múky Promix UNI
- 250 g mäkkého krémového nízkotučného tvarohu
- 150 g masla alebo rastlinného tuku do cesta
- 2 väčšie vajcia
- 2 ČL soli
- Na potretie a posypanie:
- 1 rozšľahané vajce
- strúhaný syr alebo rôzne semiačka (ľanové, slnečnicové, sezamové), rasca alebo mletá červená paprika
Postup:
Z múky Promix UNI, tvarohu, mäkkého masla, vajec a soli vymiesime kompaktné cesto, ktoré zabalíme do fólie a necháme v chladničke aspoň hodinu-dve stuhnúť a odpočinúť.
Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a radielkom ho nakrájame na trojuholníky. Tie zrolujeme do rožtekov, poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme ich rozšľahaným vajíčkom.
Na povrchu ich môžeme posypať napríklad strúhaným syrom alebo rôznymi semiačkami, rascou alebo mletou červenou paprikou.
Pečieme ich pri teplote 190 stupňov asi 20-25 minút. kým sa nezačnú sfarbovať do zlatohneda.
Počas pečenia môže z rožtekov vytekať tuk, čo je v poriadku.
Upečené slané croissanty bez lepku dáme vychladnúť na mriežku.
Podávame ich k nápojom alebo na raňajky či desiatu.
Pridal(a): NovalimSK