Pizza taštičky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Som celiatička iba niečo vyše roka a mám tendenciu porovnávať bezlepkovú stravu s tou "normálnou", hlavne čo sa týka koláčov a pečiva. Milujem slané koláčiky (ten kto pozná ´fornety´ asi vie o čom hovorím:)) a mamina raz v bio obchode objavila lístkové cesto, tak vznikli bzlp pizza taštičky, ktoré chutia výborne. Sú na nerozoznanie od tých "nebezlepkových"!
Suroviny:
- 1x lístkové cesto
- paradajkový pretlak
- šunka
- kukurica
- strúhaný syr (napr. gouda)
- 1 vajce na potretie
- sezam
Postup:
Lístkové cesto rozvalkáme (cca 3 - 5mm) a rozkrájame tak aby nám vznikli štvorčeky (10x10 cm). Každý z nich potrieme pretlakom, priložíme plátok šunky, trochu kukurice (z konzervy), strúhaného syra a celé to preložíme tak aby vznikli taštičky. Potrieme vajcom a posypeme sezamom. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri 180° cca 15 minút pokiaľ nie sú zlatistej farby.
Občas si spravím jednohubky, rovnaký spôsob prípravy len ich nepreložím a netreba ich potierať vajcom ani posypať sezamom.
Lístkové cesto kupujem (bio obchod) pretože si ho neviem spraviť sama ale je výborné a taštičky chutia perfektne aj za studena!!!:)
Pridal(a): MollyMono