pridané 26.11.2014 o 12:26 prečítané 4095x
Pizza rožky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Vhodné na raňajky či na desiatu
Suroviny:
- 1,5 PL psyllia
- 400 ml vody
- 1/2 kocky čerstvého droždia
- 1 KL soli
- 1/2 KL cukru
- 4 PL oleja
- 333 g preosiatej Jizerky (zelená)
Postup:
1,5 PL psyllia a 400 ml vlažnej vody necháme nabobtnať cez noc. Vznikne želatina. Pridáme 333 g preosiatej Jizerky, 20 g čerstvého droždia, ½ KL cukru, 1 KL soli, 4 PL oleja. Vypracujeme cesto a necháme 90 minút kysnúť. Potom rozdelíme na 8 bochníkov, vyformujeme rožky , uložíme na plech. Medzi každý kus vložíme kovovú trubičku, lebo bezlepkové cesto rado kysne do šírky. Tak aby sme z toho nemali placky, ale rožteky, aby nakysli do výšky. Necháme ešte cca 20-30 minút podkysnúť, potrieme vajíčkom, uložíme šunku alebo slaninku, pokvapkáme kečupom, posypeme pizza korením (Vitana) a husto posypeme syrom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 200 stupnov asi 35 minút.
Pridal(a): DanaDianka