pridané 21.10.2012 o 18:42 prečítané 6029x
Oškvarkové pagáčiky
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
kysnuté oškvarkové pagáčiky so smotanou
Suroviny:
- 500 g Mix B
- 250 g mleté oškvarky
- soľ
- 2 ks žltka
- 30 g čerstvé droždie
- troška cukru
- 200 g pochúťková smotana
- 1 dcl oleja
- 1,5 dcl mlieka
- 1 vajce
Postup:
Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Ostatné suroviny dáme do misy a pridáme kvások. Vypracujeme cesto a dáme kysnúť asi na pol hodiny.
Vyvaľkáme plát hrubý cca 1-1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Nožom urobíme na vrchu mriežku a ukladáme na vymastený plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť asi 10 minúť. Mne žiaľ skoro vobec nenakysli. Neviem prečo, ale na chuti to vôbec neubralo. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút na 200 stupňov.
Pridal(a): DanaDianka