pridané 21.10.2012 o 18:42 prečítané 6029x

Oškvarkové pagáčiky

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 5
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

1 Hodina 15 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

kysnuté oškvarkové pagáčiky so smotanou

Suroviny:

  • 500 g Mix B
  • 250 g mleté oškvarky
  • soľ
  • 2 ks žltka
  • 30 g čerstvé droždie
  • troška cukru
  • 200 g pochúťková smotana
  • 1 dcl oleja
  • 1,5 dcl mlieka
  • 1 vajce

Postup:

Z vlažného mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Ostatné suroviny dáme do misy a pridáme kvások. Vypracujeme cesto a dáme kysnúť asi na pol hodiny.
Vyvaľkáme plát hrubý cca 1-1,5 cm a vykrajujeme kolieska. Nožom urobíme na vrchu mriežku a ukladáme na vymastený plech. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a necháme kysnúť asi 10 minúť. Mne žiaľ skoro vobec nenakysli. Neviem prečo, ale na chuti to vôbec neubralo. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 20 minút na 200 stupňov.

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.