Bzlp. listkove cesto
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Tak bola tu vyzva na nejake vianocne recepty. Tu pridavam dalsi, aj ked som ho tu uz raz pisala. Je uplne najjednoduchsi a zvladaju ho aj uplni zaciatocnici alebo antitalenty na pecenie. (tak ako ja :-)
Suroviny:
- kelimok natierkoveho masla (mam odskusanu Banovecku natierku firmy Milsy), za ten isty kelimok muky Promix Uni alebo Forte, stipku prasku do peciva.
Postup:
Suroviny dobre zmiesame a nechame v chladnicke (alebo na balkone) stuhnut.
Tipy na vyuzitie : Cesto na pomucenej doske vyvalkat a krajat tycinky, ktroe potrieme vajcom, posypeme sezamom, rascou alebo syrom. Dalej vytvorit si z cesta valec, z ktoreho odkrajujeme 0,5 cm hrube kolieska, ktore vyvalkame alebo na dlani vytvarujeme na tensie placky a plnime syrom podla chuti (eidam, niva...). Mozeme si cesto aj vyvalkat, naplnit a vytvorit roladu, z ktorej vykrajujeme koliaska tak 0,3 cm hrube a kladieme na plech. Toto cesto sa da pouzit aj pri strudli...zalezi na kazdeho chuti a fantazii.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: suzann
Pridal(a): zuzanab
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- bzldieta
- pridané:
- 09:37 3.4.2016
Co mozem pouzit, ked vnuk ma aj bezlektoznu dietu?