pridané 29.7.2022 o 14:40 prečítané 725x

Bezlepkové pizzové mafiny

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

2 Hodiny

Náročnosť

priemerná

Zapojte dnes do pečenia aj svoje deti a pripravte si chutné bezlepkové pizzové mafiny. Do ruky, ako stvorené na desiatu alebo na výlet. A s našími bezlepkovými múkami určenými na kysnuté cesto sa vám určite podaria. Tak poďme na to.

Suroviny:

  • 250 g bezlepkovej múky Promix Alfa (prípadne Beta)
  • 150 ml vody
  • 1 PL olivového oleja
  • 1/2 kocky čerstvého droždia
  • 1 vajce
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL cukru
  • Na plnku:
  • 50 g šunky
  • 50 g slaniny
  • 1 cibuľa
  • trochu oleja
  • 100 g nastrúhaného tvrdého syra
  • 1 veľká mäsitá rajčina
  • 2 ČL pizzového korenia
  • 1 ČL soli

Postup:

Vo vlažnej vode rozpustíme droždie a cukor, rozmiešame a necháme trochu podyksnúť. Medzitým dáme do misy bezlepkovú múku Promix Alfa (alebo Beta), soľ, vajce a olej. Potom pridáme kvások a pomocou hnetača miesime asi 10 minút cesto. Prikryté fóliou ho potom necháme pri izbovej teplote asi pol hodinu podkysnúť.

Medzitým si na troche oleja osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, šunku a slaninu. Potom pridáme na kocky nakrájanú paradajku, krátko orestujeme a necháme zmes vychladnúť. Vychladnutú ochutíme soľou a pizzovým korením.

Vykysnuté cesto roztlačíme na pomúčenej doske na obdĺžnik. Posypeme ho postrúhaným syrom, na to nanesieme a rozvrstvíme pripravenú zmes z cibule a údenín. Preložíme na tretiny ako list do obálky a nakrájame na šesť rovnakých kúskov.

Každý z nich uzavrieme tak, aby ostala plnka vo vnútri a vložíme ho do formy na veľké maffiny vystlanej papierovými košíčkami na mafiny (ak takú nemáme, cesto rozdelíme na 12 ks a použijeme klasickú formu na 12 mafinov).

Takto pripravené pizzové mafiny potrieme na povrchu olivovým olejom a necháme ich ešte asi pol hodinu prikryté fóliou podkysnúť.

Rúru rozohrejeme na 180 stupňov. Podkysnuté pizzové mafiny v nej potom pečieme asi 25 minút do zlatohneda. Po dopečení ich postriekame vodou z rozprašovača a necháme ich vychladnúť. Najlepšie chutia čerstvé. Ak ich nestihnete zjesť, odporúčame ich dať do mrazničky.

Pridal(a): NovalimSK

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.