Recept na chlieb
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Skúšala som dať aj zemiakové vločky a je to skoro to isté ako Promix T - ktoré robia chlebík pekný aj farebne aj nie je taký ostrý a suchý. Niekedy si opražím vo vajíčku, do ktorého nastrúham tvrdý syr - ked je chlieb už starší. Ja ked už pečiem tak radšej väčšiu dávku a vlastne ušetrím čas aj mám menej roboty. Na raňajky si dávam aj do mikrovlnky - ešte zmrazený a je ako bavlnka, na to trocha masla a fakt môže každý závidieť. Skúste to - uvidíte ako sa oplatí piecť v piecke. A merala som aj koľko spáli elektriky a vôbec to nie je strašné. Pýtala som sa odborníkov a vraj spáli ako 100 W žiarovka - teda 1 KW za 10 hodín. A stojí to za to lebo chlieb je upečený vlastne bez roboty a s nízkymi nákladmi. Stačí vyskúšať. Dobrú chuť všetkým celiakom !!!!! Viera
Suroviny:
- teplú vodu - 5,8 až 6 dl olej - asi 0,5 dl trocha soli múku takto: 3 odmerky Promix CH + 3 odmerky MIXU z vied.pekární + 1 odmerka Promix T /1 odmerka je asi 10 Dg/.Potom dať 1,5 balíka instantné droždie a trocha guarovej gumy-nie veľa lebo v Mixe už je.
Postup:
Keď pužijem namiesto Mixu Promix UNI tak dávam viacej guarovej gumy a trocha octu. Piecť na programe Klasik a kôrka stredná. Nie je dobre urýchľovať program lebo chlieb spadne a nie je taký dobrý. Upečený ho vyklopím, na chvíľu zakryjem utierkou a nakrájem na krájači celú dávku. Buď ho uchovávam v mrazničke a vynikajúci je do toustovača lebo krajíčky sú akurát ako toustový chlieb - niekedy aj väčšie.
Pridal(a): hankovicova.viera
Diskusia k receptu (1)
-
-
napísal:
- používateľ:
- jankinka63
- pridané:
- 20:30 7.2.2008
Ahoj robím podobný ale v rúre,lebo mám Moulinex a v tejto pekárničke sa mi chlebík nedarí.Vyzerá ako nevykysnutý tvrdý ako tehla.Neviem kde robím chybu./nemá bezlepkový program,v tom je problém/?