Ryžové krokety bez lepku
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Grilovacia sezóna je v plnom prúde a my vám dnes prinášame jeden z receptov, ako si tú vašu grilovačku ešte vylepšiť. Náš recept na ryžové krokety bez lepku dodá každému grilovanému mäsku tú spávnu prílohu. Alebo si ich jednoducho doprajte len tak so šalátom a nejakým dipom. Fantázii sa medze nekladú.
Suroviny:
- Potrebujeme:
- 300 g uvarenej bielej guľatozrnnej ryže
- 40 g roztopeného masla
- 50 g Promix UNI
- 1 vajce
- 4 PL nastrúhaného syra typu gouda
- 2 PL nasekanej hladkolistej petržlenovej vňate
- 1 PL nadrobno nakrájanej jarnej cibuľky
- 1 ČL kypriaceho prášku bez lepku
- Soľ
- Čerstvo pomleté čierne korenie
- Novalim Strúhanka bezgluténová na obaľovanie
- Rastlinný olej na vysmážanie
- Majonéza na podávanie
Postup:
Vo väčšej mise zmiešame uvarenú vychladnutú ryžu, vajce, nastrúhaný syr, maslo, múku, kypriaci prášok, petržlenovú vňať, cibuľku, soľ a korenie. Výsledkom by mala byť tvarovateľná hmota (ak je zmes príliš tuhá, pridajte trošku vlažného mlieka a premiešajte). Uložte do chladničky a nechajte hodinu odležať.
Odležanú ryžovú hmotu vyberieme z chladničky a rukami alebo pomocou dvoch lyžíc tvarujeme menšie guličky alebo valčeky, ktoré ihneď obalíme v strúhanke. Vysmážame ich vo väčšom množstve rozpáleného rastlinného oleja do zlatista. Ukladáme ich na papierové obrúsky, aby sme sa zbavili prebytočného oleja. Podávame s majonézou, prípadne aj so zeleninovým šalátom.
Pridal(a): NovalimSK