pridané 24.9.2007 o 12:53 prečítané 2988x
Knedličky zo šálky
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Suroviny:
- 4 vajcia, 250 ml mlieka, 250 g bezlepkovej múky, 60 g ryžových burizónov, 1 lyžička prášku do pečiva, soľ, tuk na vymazanie hrnčekov, 5 štvrťlitrových hrnčekov
Postup:
Zo žĺtkov, múky, prášku do pečiva a soli ušlaháme redšie cesto. Z bielkov ušľaháme sneh. Do cesta pridáme burizóny a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Hrnčeky pečlivo vymastíme tuhým tukom a naplníme do 2/3 cestom. Postavíme ich do hrnca s vriacou vodou, aby boli do polovice ponorené. Varíme pomaly asi 30 minut. Po uvarení ich hneď obrežeme nožom a vyklopíme. Sú vhodné ako príloha k omáčkam, a možno ich aj opiecť s vajciami a cibuľkou.
Pridal(a): popsy