pridané 21.9.2012 o 09:37 prečítané 3682x
Knedľa na pare
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Knedľa na pare
Suroviny:
- 200 g Promix CH( pridať štipku guar. múky)
- 2 Pl amarantovej múky
- 1-1,5 dl mlieka (teplé)
- 10-20g čerst. droždia(Fala)
- 1Pl oleja
- 1 vajce
- 1/4 čl soli
- 1/4 čl sóda bikarbóny
- 1/4 čl kr. cukru do kvásku
- 3 Pl pufovanej ryže(burizony)
Postup:
Pripravíme kvások z mlieka, droždia a cukru. Všetko zmiešame aj s kváskom. Pomocou múky urobíme jeden podlhovastý bochník, ktorý položíme do naparovacej jednotky, kde sme nachystali teplú vodu pod mriežku. V tomto vlažnom prostredí asi za 20-30 minút nakysne bochník a potom môžeme zapnúť prívod energie a naparovať ho asi 25 minút. Pokrievku nenadvihneme počas naparovania. Po uplynutí 25 minút odkryjeme nádobu a vypneme prívod tepla. Knedľa je hotová .
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk,autor receptu: moni
Pridal(a): zuzanab