Bezlepková knedľa
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
jednoduchá bezlepková knedľa v hrnčeku
Suroviny:
- 300 g Mantler alebo Mix B (22,2 SJ)
- 5 PL neochutene ryžove burizovy (0,5 SJ)
- štipka soli
- 1 KL sušeného droždia
- 400 ml vlažnej vody
- 1 vajce
- olej na vymastenie hrnčekov
Postup:
Všetky suché suroviny zmiešať a pridať vajíčko rozšlahané vo vode. vymiešat. Rovnomerne rozdeliť do vymastených 4 šialok (klasický hrnček 250 ml). prikryť mikr. sáčkom a nechať 30 min. kysnúť. Nakyslo krásne. Do vačšieho hrnca dať šialky s cestom a doliať vodu tak do 2/3 šialok.Nechať variť cca 30 minút aj so šialkami.Po 30 minutách vybrať, nechať mierne vychladnúť a vysypať z hrnčeka. hotovo. chuti super. Spolu 22,7 SJ. vyšlo 36 ks. t.j. 1 ks = 0,63 SJ
Pridal(a): DanaDianka
Diskusia k receptu (2)
-
-
napísal:
- používateľ:
- baraka
- pridané:
- 08:04 7.11.2012
Knedľa je naozaj super, lepšiu sme ešte nejedli, ja som do nej dala ešte časť pohánkovej múky a ľanové semienka. akurát v recepte chýba aspoň 1 čl cukru inak by cesto nerástlo. ;)
-
-
napísal:
- používateľ:
- DanaDianka
- pridané:
- 13:23 13.3.2013
vôbec tam cukor nechýba. nikdy nedávam do kysnutého cesta cukor. ani do chleba ani do žemličiek ani do knedle. a nakysne krásne