pridané 27.9.2012 o 09:09 prečítané 15368x

Bezlepková knedľa

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 4
  • BEZ LEPKU
  • BEZ MLIEKA

Čas prípravy

5 Min

Náročnosť

veľmi ľahká

jednoduchá bezlepková knedľa v hrnčeku

Suroviny:

  • 300 g Mantler alebo Mix B (22,2 SJ)
  • 5 PL neochutene ryžove burizovy (0,5 SJ)
  • štipka soli
  • 1 KL sušeného droždia
  • 400 ml vlažnej vody
  • 1 vajce
  • olej na vymastenie hrnčekov

Postup:

Všetky suché suroviny zmiešať a pridať vajíčko rozšlahané vo vode. vymiešat. Rovnomerne rozdeliť do vymastených 4 šialok (klasický hrnček 250 ml). prikryť mikr. sáčkom a nechať 30 min. kysnúť. Nakyslo krásne. Do vačšieho hrnca dať šialky s cestom a doliať vodu tak do 2/3 šialok.Nechať variť cca 30 minút aj so šialkami.Po 30 minutách vybrať, nechať mierne vychladnúť a vysypať z hrnčeka. hotovo. chuti super. Spolu 22,7 SJ. vyšlo 36 ks. t.j. 1 ks = 0,63 SJ

Pridal(a): DanaDianka

Diskusia k receptu (2)

  • napísal:
    používateľ:
    baraka
    pridané:
    08:04 7.11.2012

    Knedľa je naozaj super, lepšiu sme ešte nejedli, ja som do nej dala ešte časť pohánkovej múky a ľanové semienka. akurát v recepte chýba aspoň 1 čl cukru inak by cesto nerástlo. ;)

  • napísal:
    používateľ:
    DanaDianka
    pridané:
    13:23 13.3.2013

    vôbec tam cukor nechýba. nikdy nedávam do kysnutého cesta cukor. ani do chleba ani do žemličiek ani do knedle. a nakysne krásne

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.