pridané 27.9.2012 o 09:21 prečítané 10081x
Zeleninová pomazánka PIKANT
- BEZ LEPKU
- BEZ MLIEKA
Čas prípravy
Náročnosť
zeleninová pomazánka mierne pikantná vhodná na hrianky, k salámom či párkom alebo ako základ na omáčku pod špagety
Suroviny:
- 2 kg cibule
- 2 kg kapie
- 2 kg rajčin
- 8-10 feferoniek alebo chili
- 250 ml oleja
- 150 ml octu Snico
- 100 g cukru (ja dávam stéviu cca 20 tabletiek)
Postup:
2 kg cibule podusiť na 250 ml oleja, pridať 2 kg kapie, potom 2 kg rajčín a cca 8-10 feferoniek. alebo chili. my sme dávali tento rok baranie rohy. sú neskutočne štiplave. dusiť do makka, potom rozmixovať , pridať 150 ml octu, 100 g cukru (ja dávam stéviu alebo náhradné sladidlo) . rozmixovať a ďalej variť cca hodinu. horúce dať do pohárov a sterilizovať 30 min.
Pridal(a): DanaDianka