pridané 22.5.2012 o 13:44 prečítané 4733x
Pečená cvikla s bryndzou
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Pečená cvikla s bryndzou
Suroviny:
- 125 g Liptov Bryndze
- 70g Liptov Masla
- 4 cvikly
- aceto balsamico
- olivový olej extra virgin
- soľ a čierne korenie
- ½ PL posekaného tymiánu
- ½ PL posekanej petržlenovej vňate
Postup:
Liptov Bryndzu zmiešame s bylinkami a Liptov Maslom. Dáme na 15 minút do chladničky.
V miske vyšľaháme emulziu z oleja, octu, soli a korenia. Cviklu ošúpeme a nakrájame na 7mm hrubé kolieska. Tie následne ponoríme do emulzie a poukladáme na plech.
Dáme zapiecť do rúry na 15 minút. Vyberieme, necháme vychladnúť a ukladáme na seba na striedačku s vrstvou Liptov Bryndze.
Podávame s bezlepkovým chlebom a listovým šalátom.
Pridal(a): Miro Kubečka pre Liptovskú mliekareň