pridané 18.9.2012 o 08:44 prečítané 2653x

Grecka balkazanova natierka

Hodnotenie:
1 2 3 4 5 0
  • BEZ LEPKU

Čas prípravy

45 Min

Náročnosť

ľahká

Grecka balkazanova natierka

Suroviny:

  • 3 baklažány
  • syr Feta
  • nasekaný koriander alebo petržlen
  • soľ
  • čierne korenie
  • olivový olej
  • cesnak

Postup:

3 balkazany prekrojime po dlzke na polovice, ponorime ich na cca 30 minut do slanej vody. Potom baklazany poukladame na plech a dame zapiect do truby na 210 stupnou kym nezmeknu (cca 40 minut). Ked budu baklazany makke s polievkovou lyzicou vyberieme vsetku baklazanovu duzinu a supku vyhodime. Duzinu vymixujeme s greckym syrom "Feta" pridame nasekany koriander (ak nemate koriander aj petrzlen je dobry).

Pridame sol, cierne korenie a olivovy olej. Pre lepsiu chut mozte pridat aj trosku cesnaku. Tuto vychladnutu natierku mozme skladovat v chladnicke aj dva dni...je velmi dobra aj ako aperitiv k chipsom. Prajem vam dobru chut.

Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Katkask

Pridal(a): zuzanab

Diskusia k receptu (0)

Aby ste mohli diskutovať, musíte byť prihlásený.