Grecka balkazanova natierka
Galéria (0)
- BEZ LEPKU
Čas prípravy
Náročnosť
Grecka balkazanova natierka
Suroviny:
- 3 baklažány
- syr Feta
- nasekaný koriander alebo petržlen
- soľ
- čierne korenie
- olivový olej
- cesnak
Postup:
3 balkazany prekrojime po dlzke na polovice, ponorime ich na cca 30 minut do slanej vody. Potom baklazany poukladame na plech a dame zapiect do truby na 210 stupnou kym nezmeknu (cca 40 minut). Ked budu baklazany makke s polievkovou lyzicou vyberieme vsetku baklazanovu duzinu a supku vyhodime. Duzinu vymixujeme s greckym syrom "Feta" pridame nasekany koriander (ak nemate koriander aj petrzlen je dobry).
Pridame sol, cierne korenie a olivovy olej. Pre lepsiu chut mozte pridat aj trosku cesnaku. Tuto vychladnutu natierku mozme skladovat v chladnicke aj dva dni...je velmi dobra aj ako aperitiv k chipsom. Prajem vam dobru chut.
Recept prenesený zo starej Celiakia.sk, autor receptu: Katkask
Pridal(a): zuzanab